Hírek

2006.09.30. 15:57

Virrasztás a Kossuth téren

A Parlament előtti Kossuth téren mintegy ezren álldogáltak, beszélgettek, sétálgattak szombatra virradóra, röviddel egy óra előtt.

BAMA

Éjfél előtt egyperces néma csendben emlékeztek meg az 1956-os sortűz áldozatairól, majd elénekelték a Himnuszt és a Székely Himnuszt. A szobrok tövében mécsesek égtek, sokan a kezükben gyertyát tartottak. Szombaton 0 órakor életbe lépett a kampánycsend. Nem sokkal ezután az addig három-négyezres tömegből a téren maradó mintegy ezer ember először a hangszóróból halk zenét hallgatott, majd a színpadra lépett egy furulyás, a fiatalember muzsikájára néhányan táncolni kezdtek.

Éjfél után munkások elkezdték bontani a nagyszínpadot, ahol pénteken este a kulturális műsor zajlott. A téren "virrasztáshangulat" uralkodik, a többségében fiatalokból álló közönség pokrócokra heveredve beszélget. A tér lassan elcsendesedik. Sokan sátorban, hálózsákokban, vagy ülve alszanak kis székeken a meglehetősen hideg éjszakában - jelentette szombaton, röviddel egy óra után az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!