Hírek

2006.09.08. 16:36

Rárobbantották a fotósra a gyárkéményt

A Blikk egyik fotósa szerint a tervezettnél hamarabb robbantottak fel egy 60 méteres kéményt Szombathelyen, így a kirobbanó darabok a hasán és a combján könnyebben megsebesítették.

BAMA

"Előre megbeszéltem a robbantás vezetőjével, hogy 11 órakor fognak robbantani, és addig beviszek a területre egy videokamerát, hogy érdekesebb szögből tudjak felvételt készíteni, de ezt nem úgy gondoltam, hogy személyesen jelen leszek a robbantáskor" - számolt be a történtekről a távirati irodának Tánczos Mihály. Hozzátette: még befelé tartott a területre, amikor a háta mögül meghallotta a robbantásra figyelmeztető kiáltást. A férfi lecsapta a kamerát a földre, és sikerült beugrania egy kapualjba, így a dőlés pillanatában már védett helyen volt.

Tánczos Mihály szerint többen is hallották a körülötte állók közül, amint megbeszélte a robbantás vezetőjével, hogy bemegy elhelyezni a videokamerát a robbantási területre. A fotós szerint azért is érthetetlen, ami történt, mert ugyanaz az ember adta ki az utasítást a robbantásra, akitől előzőleg ő engedélyt kapott arra, hogy bemenjen a lezárt robbantási területre. Szerinte az is azt bizonyítja, hogy a robbantás a vártnál hamarabb következett be, hogy a helyszínen várakozó fotósok közül többen is lemaradtak a kémény összedőlésének pillanatáról.

A robbantást vezető cég nevének mellőzését kérő igazgatója, aki elmondása szerint maga is jelen volt a robbantásnál, az MTI-nek azt mondta: senkinek nem adtak engedélyt arra, hogy bemenjen a robbantási területre, egyébként pedig a robbantás vezetője a terület másik oldalán állt.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!