Hírek

2006.09.20. 12:23

Önként jelentkezett a „rabdublőr”

Szerdán reggel önként jelentkezett a rendőrségen ügyvédje kíséretében a rabdublőrként ismertté vált, körözés alatt lévő Békési Zoltán.

BAMA

A dobozi férfit azért körözték, mert az eddigi adatok szerint ő ülte le a Lukács Istvánra orgazdaság miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetést - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra százados hozzátette: a férfi kihallgatását a rendőrök megkezdték.

A BVOP augusztus 16-án egy bejelentés alapján tudta meg, hogy egy jogerősen elítélt személy helyett más ülte le a kiszabott büntetést. Az egy év tíz hónap szabadságvesztésre ítélt férfi helyett ülő fogvatartott, 11 hónap letöltését követően szabadult a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből. A fogvatartott kiszabadulása után telefonon értesítették az intézet parancsnokát arról, hogy aki szabadult, nem egyezik meg azzal a személlyel, akinek a szabadságvesztést le kellett volna töltenie.

A rendőrségnek sikerült megállapítani a személyazonosságát annak a férfinak, aki Lukács István, Kecskemétre bejelentkezett lakos helyett letöltötte szabadságvesztését és mindkét személy ellen elfogatóparancsot adtak ki. A rendőrség közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatja a nyomozást. A ténylegesen elítéltnek le kell tölteni jogerős szabadságvesztését is, de őt egyelőre nem találja a rendőrség.

Békési Zoltán dobozi lakos fogva tartása 2,5 millió forintba került az államnak, ami napi mintegy 7400 forintot jelent "teljes ellátással", őrzéssel együtt.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!