Hírek

2006.09.13. 06:22

Nem rejtőznek a sztárok

A hírességek elérhetetlenek – külföldön. Nálunk más a helyzet. A magyar sztárok többsége nem rejtőzködik, bár önvédelmi trükkjeik nekik is vannak.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignright" width="160"] Szulák Andreát csak közvetítők útján lehet elérni, ő nem emeli fel a telefont – fotó: AS
[/caption]Kis ország, kis piac, kis titkok. Nálunk szinte senki sem válhat oly mértékben megközelíthetetlenné, mint a külföldi filmcsillagok vagy televíziós sztárok. Jáksó László e-mailen elérhető, s telefonszámát sem titkolja. Igaz, ez már nem közkincs, inkább csak a szakmabeliek ismerik. „Volt egy időszak az életemben, amikor havonta váltogattam a számaimat, az ismerőseim már röhögtek is, hogy most épp hogy lehet engem elérni – emlékezett vissza. – Aztán feltettem magamnak a kérdést: miért menekülök? Ha olyan hív, akivel nem akarok beszélni, megszakítom a vonalat. A lakóhely más kategória: egy ingatlanos cég azzal akarta hirdetni lakásait, hogy én vagyok a szomszéd. Ez már nekem is erős, megakadályozom, hogy közzétegyék, hol lakom.”

Gálvölgyi Jánost is elérhette néhány éve, akinek volt telefonkönyve. Ám elkezdték éjszaka is hívogatni ismeretlenek, s akkor a számot titkosította. „Nincs titkárom, sem menedzserem, aki intézné az ügyeimet, ha valaki el akar érni, sikerrel járhat – mondta Gálvölgyi. – A számom sem változott, elvégre milyen kínos lenne, ha egy híres amerikai rendező csak azért nem adna nekem főszerepet, mert nem tud felhívni.” A művésznek van mobiltelefonja, de azon még a családtagjai sem tudják elérni. „Hat éve van ez a készülék, de általában csak arra használom, hogy én tudjak telefonálni” – mondta. Erős Antóniát is szinte bárki tárcsázhatja. „Ebben a szakmában alapkövetelmény, hogy az ember elérhető legyen, ezért nem tehetem meg, hogy kikapcsolom a készüléket vagy nem veszem fel” – mondta.

Hasonló a véleménye Boros Lajosnak, akinek szintén rengetegen ismerik a számát, igaz, nem jószántából. „Néhány éve valaki feltette az internetre az elérhetőségemet, akkor egy ideig zaklattak. Szerencsére ez elmúlt. Nem nyilvános a számom, de nem is rejtegetem.” A hazai sztárvilág két legnagyobb rejtőzködője Bochkor Gábor és Szulák Andrea. Mindketten szinte elérhetetlenek, csak közvetítők útján lehet nekik üzenetet hagyni, s ők hívják vissza, akikkel beszélni akarnak. Egy nap alatt mi sem tudtunk kapcsolatba kerülni velük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!