Hírek

2006.09.27. 17:43

Nem kértek engedélyt kulturálisfesztiválra

Nem kértek engedélyt a kormányellenes tüntetés szervezői arra, hogy a Parlament előtt 17-e óta tartó demonstrációjuk helyén a kampánycsend idején kulturális rendezvényt tartsanak – közölte a fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának elnöke.

Vég Márton

A KDNP-s Endrédy István szerint gyakorlatilag nem, jogilag azonban még lehetséges, hogy a hét végéig hozzájáruljanak a rendezvényhez. Közben Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője szerdán még arról beszélt: a péntek éjféltől vasárnap éjfélig tartó, zenei programokkal színesített rendezvény fellépőinek személyéről egyeztetnek. Elhagyni azonban nem akarják a teret, mert félő, a választások után nem engedik őket vissza. A Jobbik volt alelnöke egyben felszólította hallgatóságát: tegyenek büntető feljelentést Gyurcsány Ferenc kormányfő ellen, hogy ezzel „megostromolják az igazságszolgáltatást”.

„A törvény betűjével való szándékos visszaélésnek minősül, ha a politikai tüntetéssorozatot egyik percről a másikra átalakítják kulturális rendezvénnyé” – mondta Tóth Zoltán. A választási szakértő szerint ha a tüntetők a helyszínen maradnak, akkor megvalósítják a kampánycsendsértést. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője ezzel kapcsolatban az Inforádióban közölte: kampánycsértés esetén a rendőrség az előre elkészített intézkedési terv szerint jár el.

Volt rendőr letartóztatásban

Szakértői bizottságot hozott létre az országos rendőrfőkapitány az MTV-székháznál múlt hétfőn történt véres események kivizsgálására. A vizsgálati anyag nyilvános lesz, a felelősök sorsáról pedig Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter dönt. Közben a rendőrség újabb rendbontókat fogott el, akik a gyanú szerint részt vettek a köztévé ostrománál. Egyiküknél, aki 2002-ig tiszthelyettes volt a rendőrségnél közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket, viperákat, kardot és baltát találtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!