Hírek

2006.09.16. 15:52

MDF-es listavezető gyilkolt Somogyban?

Hat lövés érte azt a 34 éves marcali férfit, akit holtan találtak pénteken éjjel a helység külterületén. A gyilkossággal Szabó Gyula önkormányzati képviselőt, az MDF somogyi listájának vezetőjét gyanúsítják.

Vigmond Erika

Az áldozatot este nyolc óra előtt a közeli birkanyáj tulajdonosa fedezte fel, amikor ellenőrizni akarta a nyáját a kisváros egyik, Bize elnevezésű részén húzódó ipari park melletti területen. A férfi lapunknak elmondta: a 68-as útról fordult volna be autójával a kukoricatábla mellett húzódó belső földútra, ahol egy Ford Mondeo típusú személygépkocsi állta az útját. Mivel a hely a szerelmespárok egyik kedvenc megállója volt, először azt hitte, ismét ők akadályozzák a továbbjutását. Többször dudált, villogott, ám mivel nem történt semmi, kiszállt a gépkocsiból és kopogott az autó ablakán. Miután választ ekkor sem kapott, benézett az autóba és meglátta a lelőtt férfit. Mobiltelefonjáról azonnal értesítette a mentőket, rendőröket. A kiérkező mentők még megpróbálták újraéleszteni az áldozatot, sikertelenül.

A 34 éves férfi feltehetően találkozóra érkezett a kivilágítatlan, elhagyott útbehajtóra. Információink szerint a mobiltelefonjában lévő híváslista ellenőrzése sokat lendített az elkövető személyének felderítésében. A rendőrség hivatalosan csak a gyilkosság tényét és annyit árult el, hogy megfeszített munkával, forró nyomon egy ötven éves marcali férfit gyanúsítottként előzetes letartóztatásba vett. A férfinak volt fegyverviselési engedélye, az egyik környékbeli vadásztársaság tagja volt.

Úgy tudjuk, a képviselőt már régóta zsarolta az áldozat, állítólagosan azzal, hogy nyilvánosságra hozza: saját maga gyújtotta fel gabonasilóját biztosítási pénzért. A feltételezések szerint pénteken este végül betelt a pohár, a politikus elvesztette a fejét és hat lövést eresztett az áldozatba az utolsó találkozón. Más információk szerint, az is indíték lehetett, hogy a feltételezett elkövető sok pénzzel tartozott az áldozatnak.

Képviselőtársai értetlenül állnak az eset előtt. Elmondták: rendkívül kedves, udvarias és segítőkész politikusként dolgozott. Sokan megemlegették emberségességét és közvetlenségét. Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese szombaton délután közleményt adott ki, amelyben leszögezi: a Magyar Demokrata Fórum mély megdöbbenéssel értesült a Marcaliban történt esetről. Ebben az áll, hogy a „Magyar Demokrata Fórum mély megdöbbenéssel értesült a Marcaliban történt esetről. Az MDF az erőszak minden formáját elítéli, ezért felszólítja a Somogy megyei nagytelepülés listavezetőjét, haladéktalanul mondjon le jelöltségéről. Ellenkező esetben a Magyar Demokrata Fórum visszavonja a nagytelepülés listáját.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!