Hírek

2006.09.18. 15:04

Kuncze: ettől még nem borul a koalíció

A kormányfő nyilvánosságra került beszéde miatt kialakult helyzet nem befolyásolja a koalíció működését - mondta hétfőn Budapesten Kuncze Gábor.

BAMA

Az SZDSZ elnöke úgy fogalmazott: a beszédet nem ő mondta, nem ő vállalja a tartalmát, másként vélekedik az elmúlt négy évről és a kampányról. Kérdésre válaszolva a politikus kifejtette, hogy a történtek nem befolyásolják a koalíció működését. Arra a felvetésre, hogy az SZDSZ tudott-e a miniszterelnök által másfél éves hazudozásnak nevezett folyamatról, Kuncze Gábor azt válaszolta, a beszédnek ezt a részét erős szónoki túlzásnak tartja.

"Az nem tanulság, hogy az egyik oldal ismerje be a hibáit, szaggassa meg az ingét, a másik oldal meg ott áll makulátlanul. Mert ha az egyik hazudott, akkor a másik négyszer annyit hazudott" - mondta az SZDSZ-es politikus hozzátéve, hogy beszédében Gyurcsány Ferenc őszinteségről tett tanúbizonyságot, "erre jól elverik rajta a port".

Kuncze Gábor kifejtette: nem meglepő, hogy többen a miniszterelnök lemondását követelik, mert ugyanazok az emberek már a választások után azonnal Gyurcsány Ferenc lemondását követelték. Hozzátette: nem megoldás, hogy többhónapos bizonytalanság alakuljon ki Magyarországon, mert ezzel az ország "tempót veszít", amit később csak nehezen tudna behozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!