Hírek

2006.09.22. 14:47

Kuncze: az SZDSZ-hez nem érkezett pénz a Strabagtól

Az SZDSZ-hez és a Szabó Miklós Alapítványhoz nem érkezett semmilyen pénz sem a Strabagtól, sem bármely más osztrák vállalkozástól - jelentette ki a liberális párt elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

BAMA

Kuncze Gábor elmondta: a Szabad Demokraták Szövetségének gazdálkodása transzparens, minden évben nyilvánosságra hozzák támogatóik listáját a Magyar Közlönyben, az Állami Számvevőszék ezeket ellenőrzi, és a párt gazdálkodását rendben szokta találni. Hozzátette: Ausztriában választási kampány zajlik, "nem értjük egészen, hogy mi történik e tekintetben, de nekünk az osztrák választási kampány és az osztrák belpolitika harcaival különösebben foglalkoznunk nem kell".

Egy újságíró felvetette: elképzelhető-e, hogy az osztrák Liberales Instituton keresztül érkezhetett Strabag-pénz az SZDSZ-hez, mivel az alapítvány vezetőségi tagja Alexander Zach, aki egyben az osztrák Liberális Fórum elnöke, és aki a Die Presse osztrák napilap csütörtöki cikkében azt mondta, hogy saját cégén az Eurocontacton keresztül a Strabagtól kapott jutalékából, mintegy 150-200 ezer eurót juttatott a magyar liberális pártnak. Kuncze Gábor válaszában azt mondta: "fogalmam sincs, mert ezeket a belső ügyeket nem ismerem".

Mint mondta, az osztrák liberális párttal több mint tízéves kapcsolata van az SZDSZ-nek, és az osztrák liberális intézet valóban, különböző mértékben támogatta az SZDSZ-t. Ez az összeg évente 20-30 millió forint körüli, amely szerepel a párt nyilvános bevallásában - mondta, hozzátéve, hogy ennek semmi köze sincs semmilyen Strabag-pénzhez.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!