Hírek

2006.09.20. 20:12

Kijárási tilalmon gondolkodik Petrétei?

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint "el kell gondolkodni a kijárási tilalom bevezetésén vagy azon, hogy más eszközökhöz folyamodjunk annak érdekében, hogy megszűnjenek az éjszakai atrocitások".

BAMA

 Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint "el kell gondolkodni a kijárási tilalom bevezetésén". Petrétei József a közszolgálati rádióban az elmúlt napok tüntetései kapcsán elmondta: "Ha azt nézzük, hogy mi lehet ennek a folyamatnak a vége, sok minden szóba jöhet. Az alkotmány megfelelően rendelkezik arról, hogy ilyen esetben mi a teendő. Ezeket majd akkor kell vizsgálni, ha valóban a most látható folyamatokban nem következik be változás, akkor el kell gondolkodni, hogy valóban kijárási tilalmat vezessünk-e be, vagy más eszközökhöz folyamodjunk".

Arra a kérdésre, hogy gondolkodtak-e már a kijárási tilalmon kívül "más eszközök" bevetésén, Petrétei József azt válaszolta: a helyzetet folyamatosan elemezik, és ez alapján hozzák meg a szükséges intézkedéseket.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter hozzátette: konkrét intézkedéseket akkor kell hozni, amikor a helyzet azt indokolttá teszi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!