Hírek

2006.09.26. 14:55

Kampányszöveg lett a KFT Bábu vagy dalszövege

Az eldurvuló választási hadjáratban lejárató röplapon használták fel a KFT együttes "Bábu vagy" dalszövegét Esztergomban, a szerzői jogok megsértése miatt az együttes ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a városi rendőrkapitányságon - mondta el a KFT tagja, Márton András.

BAMA

A színlapra hasonlító szórólapon a bábu szerepében rivaldafényben Horányi László látható, aki függetlenként a MSZP-SZDSZ polgármester-jelöltje, civilben színházigazgató. Mozgatóinak szerepében az MSZP helyi vezetői, valamint Miavecz Jenő, a Civil Összefogás Esztergomért tagja, aki pénzügyi visszaélésekkel vádoltak az irományban. Az érintett szintén ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, mivel a szórólapot jegyző internetes oldal nem létezik. A városban a kampány durvulását mutatja az is, hogy egyazon internetes oldal két egymást követő fórumában arról vitatkoznak, vajon a polgármester a börtönbe kerül-e, vagy a koalíció jelöltje juthat-e a börtönből a polgármesteri székbe.

Meggyes Tamás jelenlegi polgármestert házépítése miatt támadja a Tiszta Kezek Esztergom mozgalom. A kormánypártok által támogatott Horányi Lászlóról pedig közzétették, hogy az 1980-as évek elején csempészés és vámorgazdaság miatt hét hónap börtönbüntetést kapott, egy évre felfüggesztve, majd az 1990-es évek közepén másfél év letöltendő börtönbüntetést kapott halált okozó gázolás, valamint ittas vezetés miatt. Horányi Lászó az internetes fórum megnyitása után újságíróknak elmondta, 2000-ben felülvizsgálati kérelmére a bíróság mentesítette minden hátrányos jogi következmény alól és tiszta erkölcsi bizonyítványt kapott.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!