Hírek

2006.09.14. 07:00

Hogyan tovább, kvízprofesszor?

Az ország tesztje ezúttal a memóriánkat tette próbára. Az RTL Klub műsora csúcsnézettséget hozott, ám a sikerkovács műsorvezető Vágó István jövője még bizonytalan.

Sz.Z.A.

Azt ugyan hetek, hónapok óta lehet tudni, hogy a Legyen Ön is milliomos!-játék után is számítanak a kvízprofesszorra, sőt, Kolosi Péter programigazgató kifejtette, hogy személy szerint is az egyik legjelentősebb honi tévés személyiségként tartja számon Vágót, eleddig mégis csak a memóriapróba idejére tűnt fel a képernyőn a játékmester.

Igaz, ezt a szerepet is nagyon élvezte. „Sokat készültem rá, szemben a Milliomossal, ahol kifejezetten meg volt tiltva nekem, hogy készüljek. Két hetembe került, mire a seregnyi kérdésen átrágtam magam, mire mindenre megtudtam a választ. De megérte” – informálta lapunkat Vágó István.

A játékmester már nem volt ilyen bőbeszédű, mihelyst szóba a Legyen Ön is Milliomos! újraindításáról halott kósza pletykák, illetve egy új, a televízió „boszorkánykonyhájában” készülődő kvízműsor terve került szóba. „Teljes a hírzárlat. Csak annyi biztos, hogy a későbbiekben is valamiféle szellemi erőpróba vár rám” – mesélte a tévés.

Vágó azt egyébként nem tartaná egészségesnek, ha Az ország tesztjét, vagyis a memóriapróbákat, az IQ-felmérőt, s a KRESZ-próbát erőltetné a csatorna, mert szerinte ezekből a programokból évente bőven elegendő kettő-három. „Ráadásul ezek a többórás, élő műsorok roppant drágák és hatalmas stábot igényelnek” – summázta.

A műsorvezető a memóriateszt tanulságairól szólva még elmondta: „bebizonyosodott, hogy sem a művészi, sem az emberi minőséget nem befolyásolja, milyen a memóriánk. „Lám, a műsorban utolsó helyen végzett Hajas László is milyen sikeres ember akár fodrászként, de táncosként is” – jegyezte meg a sokat látott kvízprofesszor. Hozzátette, hogy Hajassal beszélt a műsor után, aki elárulta neki: nem érzi kudarcnak a történteket.

Vágó István állítja: az IQ-tesztek, az általános műveltséget firtató korábbi műsor, vagy éppen a KRESZ-próba sokkal többet mondott el a műsor szereplőiről, a stúdiókban helyet foglaló versenyzőkről. Akkor nagyobb is volt a tét. Most azonban az önfeledt játékon volt a hangsúly.
    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!