Hírek

2006.09.07. 13:41

Gallup: Tarlós behozta Demszkyt

Többen választanák főpolgármesternek Tarlós Istvánt Demszky Gábor jelenlegi városvezetőnél a Gallup augusztus 30. és szeptember 1. között végzett telefonos közvélemény-kutatása szerint. A független jelöltet a megkérdezettek 37 százaléka választaná meg, Demszkyt csak 35 százalék, az MDF jelöltjét, Katona Kálmánt 8 százalék.

BAMA

A fővárosi szavazópolgárok gyakorlatilag egyforma arányban tartják Demszky Gábort (36 százalék) és Tarlós Istvánt (35 százalék) alkalmas jelöltnek. Demszkyvel kapcsolatban sokkal több az ellenérzés: 37 százalék gondolja róla, hogy nem alkalmas a poszt betöltésére, míg ugyanezt Tarlósról csak a megkérdezettek egyötöde (20 százalék) tartja. Demszky Gábort inkább a nők, a 60 év felettiek, az alapfokú végzettségűek és a közepes jövedelműek vélik alkalmasnak a főpolgármesterségre, míg Tarlós Istvánt inkább a felsőfokú végzettségűek, illetve a legalacsonyabb és legmagasabb jövedelműek.

Rohamléptekkel nőtt Tarlós ismertsége is az elmúlt 3 hónapban. A budapestiek 67 százaléka spontán meg tudja már nevezni mint főpolgármester jelöltet – Demszkyt 91 százalék -, 92 százalék pedig neve hallatán azt állította, hogy tud jelöltségéről. Demszky esetében ez a szám 99 százalék. Katona Kálmánt 36 százalék említette jelöltként, és összesen 71 százalék tud arról – neve hallatán -, hogy indul a főpolgármesteri posztért.
(gallup.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!