Hírek

2006.09.20. 16:07

Fidesz: felháborító az MTV elnökének magatartása

A Fidesz az Európai Újságírók Szövetséghez fordul a Hír Televíziót ért támadások miatt, és egyben felháborítónak tartja Rudi Zoltánnak, az MTV elnökének magatartását.

BAMA

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője elmondta, Rudi Zoltán megelőzhette volna a hétfő éjszakai tragédiát a Szabadság téren, ha egy közszolgálati televízió vezetőjéhez méltóan átveszi a tüntetők petícióját. "Hangsúlyozom: átveszi" - jegyezte meg a politikus. Ezt nem tette meg sem ő, sem a munkatársai, és ez mindenképpen egyik kiváltó oka volt a későbbi eseményeknek - tette hozzá. Mint mondta, emellett az MTV elnöke a Szabadság téri épületből többeket is kizavart az éppen a munkájukat végző sajtómunkatársak közül. Harmadrészt, mialatt támadták az MTV épületét, Rudi Zoltán egy kereskedelmi televíziónak nyilatkozott, ahelyett, hogy televíziót próbálta volna irányítani.

Hangsúlyozta: a Fidesz elutasít minden olyan törekvést, amely a Hír TV-t támadja és diszkriminálni szeretné, hiszen ha ez a csatorna nem közvetített volna hétfő éjjel az MTV-t ért brutális támadásról, akkor sok mindenről nem is lehetne tudni, a rendőrség pedig nem tudná beazonosítani az elkövetőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!