Hírek

2006.09.12. 19:06

„Elgyengülnek, kiürülnek a megyék”

„A megyék bizonyos értelemben elgyengülnek, kiürülnek, csökkeni fog a szerepük” – mondta kedden a Veszprém megyei Szépalmapusztán Szabó Péter az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára.

P.A.

A pénzforrások „régiós szintre vándorolnak”, és a megyei területfejlesztési tanácsok a jövőben csak projektek előkészítésében, menedzselésében, illetve a kistérségi együttműködés koordinálásában vállalnának szerepet. A pénzügyi támogatásokról már nem ők, hanem a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a régiók fognak dönteni. A tárca célja a régiók és a kistérségek megerősítése. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter kedden Nyírtelken azt hangsúlyozta, „azok a települések járnak jól, amelyek társulnak, mert többletforráshoz jutnak a feladatok közös ellátásához.” A kabinet értelmes munkamegosztást szeretne a régióközpontok és a megyeszékhelyi státuszukat elvesztő nagyvárosok között. A megszűnő megyei hivatalokat térségi szolgáltató kirendeltségekké alakítanák át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!