Hírek

2006.09.29. 16:48

Éles kirohanások a magyarok elle

F. K.

A jelek szerint lekerült a hangfogó Ján Slotáról, a szélsőségesen nacionalista Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetőjéről. A szabadszájúsága miatt már sokat bírált pártvezér legújabb kirohanásában – nem először – azzal vádolta meg a szlovákiai Magyar Koalíció Pártját (MKP), hogy összeesküvést szőnek Pozsony lejáratására.

Slota a témában tartott sajtótájékoztatóján felszólította Bugár Bélát, az MKP vezetőjét, hogy álljon a nyilvánosság elé és „ismerje el, hogy tárgyalgat a magyarországi politikusokkal.” Ján Slota egész Szlovákiát lejárató propagandakampányt vizionál, élén a magyar külügyminiszterrel, Göncz Kingával.

Mikor a sajtótájékoztatóin megkérdezték tőle, milyen bizonyítékai vannak erre felháborodottan kollaborációval vádolta meg a szlovák újságírókat. „Milyen szlovákok maguk? Hát nem látják, hogy az egész egy összeesküvés Szlovákia ellen?” Lapzártánkig sem az MKP, sem a magyar Külügyminisztérium nem reagált a szlovák politikus szavaira.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!