Hírek

2006.09.16. 06:28

El akar csábítani az oktatóm

Olvasónk fiatal, csinos nő konditerembe jár, ahol személyi edző szolgáltatásait veszi igénybe. Nem elég azonban, hogy ez drága mulatság, az edző még el is akarja csavarni a fejét.

BAMA

Ez erkölcsi probléma, nem pedig jogi – reagáltak a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A jog e tekintetben csak a kiskorúakat védi. Ha valaki 14 éves kor alattival létesít szexuális kapcsolatot, zaklatja vagy molesztálja őt, büntetőjogilag felelősségre vonható. Mégpedig kiskorú megrontása címén. Ez akkor is így van, ha a gyerek, úgymond, „belement” a dologba. Bizalmával a felnőtt bűnös módon semmiképpen nem élhet vissza. Tizenkét év alatti gyermek esetében pedig a szexuális erőszak is felmerül mint bűntény.

Felnőtteknél ezek a kategóriák már nem alkalmazhatók. Egy tizennyolc éven felüli nőnek tudnia kell elhárítani a nem kívánt közeledést. Ennek megvannak a módszerei, amelyeket illetően tanácsot is kérhet. (Pszichológustól, családtagtól, tapasztalt barátnőtől.) Lehet udvariasan, de ellentmondást nem tűrően nemet mondani. Utána pedig választani egy másik edzőt, akiben megbízhatunk, és aki nem próbálja etikátlan módon felhasználni velünk való szakmai kapcsolatát.

Ha azt akarjuk, hogy a dolog ne maradjon kettőnk között, mert mondjuk másokat féltünk a hasonló élménytől, jelenthetjük az esetet a cég főnökének. A személyi edzőnek fegyelmi felelőssége van a fitneszteremmel szemben. Nem keltheti a cég rossz hírnevét azzal, hogy megpróbálja elcsábítani az ügyfeleket. Ezért akár el is bocsáthatják állásából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!