Hírek

2006.09.11. 20:20

Egy pénzszállítót kiraboltak, a másik vonattal ütközött

Fekete napjuk volt hétfőn a pénszállítóknak. Budán, az az Alagút utcai MKB bankfióknál két csuklyát viselő fegyveres támadta meg az utcán várakozó autó sofőrjét. Az ismeretlenek azt a rövid időszakot használták ki, amikor az autó vezetője a bank előtt várakozott, miközben társa bement az épületbe.

BAMA

A támadók fegyvert szorítottak a biztonsági őr fejéhez és arra kényszerítették, hogy indítsa be a járművét és az általuk megadott utat kövesse. Mint utóbb kiderült, a Naphegyre hajtottak, ahol a Tigris utca és a Róka utca sarkán bántalmazták és megkötözték a biztonsági őrt, majd a pénzzel elmenekültek a helyszínről. A megtámadott gépkocsivezetőt súlyos, vérző sérülésekkel szállították el a mentők. Az elkövetőkről eddig semmit nem lehet tudni, de az biztos, hogy megtervezték az akciót, mivel a pénzszállító előre megadott útvonalon haladt, amikor a támadás érte.

Ugyancsak rosszul járt egy másik pénzszállító mikrobusz hétfőn a Nógrád megyei Diósjenőn – igaz, ezt nem kirabolták, hanem egy motorvonattal ütközött. A baleset egy fényjelzéssel működő vasúti átjáróban történt. A pénzszállító vezetője és kísérője súlyosan megsérült, őket a váci kórházba szállították, a mozdonyvezető könnyebb sérüléseket szenvedett. Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. szóvivője elmondta: eddigi ismereteik szerint a fénysorompó jól működött, az ütközés idején tilos jelzést mutatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!