Hírek

2006.09.15. 11:15

A Mecsekben dől el a bajnoki cím

A hétvégén a klasszikus baranyai pályákon dől el a bajnoki cím és a legtöbb géposztályelsőség sorsa.

BAMA

Az idén ismét a Mecseken fejeződik be a bajnokság, az izgalmas viadalra pedig garanciát nyújt, hogy majdnem minden csoportban nyílt még a ver- seny.

Az abszolút értékelést ifj. Tóth János (Peugeot 307 WRC) vezeti, akinek már egy pécsi ezüst is elég lenne 8. bajnoki elsőségéhez. Mögötte Benik Balázs, a három esztendő elÕtti bajnok igyekszik a Ford Focus WRC-vel visszahódítani a trónt. Érdekesség, hogy a tavalyi és tavalyelőtti pécsi győztes, Turi Tamás ezúttal kissé nehezebb esztendÕt tudhat maga mögött, hiszen több technikai baki miatt a legjobb esetben is a 4. helyért harcolhat a Mecseken.

A hagyományos mecseki pályák mellett újdonságszámba megy az Expo Center Pécs területén futó két kilométeres aszfaltcsík, amelyen szombaton
kétszer is végigszáguld a csaknem kétszáz autót számláló mezőny. Ugyancsak látványosnak ígérkezik a Pécs Plaza parkolójában ma délután megren- dezendÕ Prológ, amelyet a Sport1 jóvoltából bő másfél órás, kuriózumszámba menÕ élÕ adásban tekinthetnek meg a tévénézÕk is. A Prológot 17.45-től a levegőben Besenyei Péter műrepülő világbajnok rövid műsora színesíti.

Jeles vendégek érkeznek ugyanakkor az aszfalton is: a Skoda vb-menő pilótái, Harry Rovanpera és Armin Schwarz ugyanis egy Fabia WRC-vel száguldanak végig a Prológon, majd szombaton az Expo Center gyorsasági szakaszán.

Emellett a 28 kilométeres orfűi körgyorsasági is remek látványosságnak ígérkezik. Különlegesség, hogy a rali II. mezőnye is az élcsoportéval azonos távot, azaz 110 kilométernyi gyorsot teljesít, ami számukra hazai futamrekordot jelent. Az első osztályra vasárnap újabb 56 kilométer száguldás vár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!