Hírek

2006.09.21. 15:24

A kormány nem változtat politikáján

A kormány nem módosít politikáján és a kabinet összetételén. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a kormány politikáját nem befolyásolja az önkormányzati választás végeredménye.

BAMA

A miniszterelnök szerint a kormány folytatja a reformokat, a morális politikai adóssággal történő szembenézés, illetve a gazdaság-, társadalompolitikai és morális fordulat politikáját. A miniszterelnök délután a parlamentben a pártok vezetőivel és rendőri vezetőkkel konzultált az elmúlt napok eseményeiről, a megbeszélésen a Fidesz és a KDNP vezetői nem voltak jelen.

A kormányfő úgy fogalmazott: "a kormány és a kormány mögött álló politikai erők a szembenézés és a fordulat politikáját kívánják folytatni". Ezt a fordulatot a kormánynak alapvetően és elsősorban tettekkel kell bizonyítani és hitelesítenie - tette hozzá. Kiemelte: az önkormányzati választás következménye, hogy az MSZP tudja, kik a partnerei a községek, a városok és a megyék élén.

Arra reagálva, hogy a Fidesz nem tartja meg szombatra tervezett nagygyűlését, úgy fogalmazott: örülök, hogy a hét végére tervezett rendezvények közül egyet az elmúlt órákban a rendezők lemondtak. "Az egyetlen helyes döntést hozták meg" - tette hozzá.

Közölte azt is: hétfőn éjjel a tüntetők egy részének agresszivitása zavarba hozta a rendőrséget. Ami az MTV-vel történt az példátlan, elfogadhatatlan és felháborító bűncselekmény, a rendőrség az elmúlt két napban azonban erélyesen és eredményesen szállt szembe a felforgatókkal - mondta Gyurcsány Ferenc, majd hozzátette: élni a gyülekezés és szólás szabadságával, mindenkinek elidegeníthetetlen joga.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az elmúlt napok eseményeinek értékelésére hívta csütörtök délután 2 órára személyes megbeszélésre a parlamenti pártok elnökeit és frakcióvezetőit. A Fidesz-KDNP ellenzéki szövetség már a hivatalos bejelentés előtt elutasította Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtöki meghívását. A Fidesz Gyurcsány Ferencet nemkívánatos személynek tartja a magyar belpolitikában, a kialakult helyzetben ő maga a probléma - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. A KDNP ugyancsak elutasította a meghívást, a párt szóvivője szintén azzal indokolta ezt, hogy "Gyurcsány Ferenc politikai szempontból nemkívánatos személy".
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!