Hírek

2006.07.20. 19:17

Mit ér a tévés Oscar?

Az RTL Klub ősztől több amerikai tv-sorozatot is műsorára tűz. Az EMMY-díjra esélyes A Grace Klinika már most is látható, bár a Vészhelyzetnek sikerben és nézettségben egyelőre nincsen párja.

Szabó Zoltán Attila

[caption id="" align="alignleft" width="270"] A Grace Klinika kezdő orvosok életét mutatja be, akiknek immár éles helyzetekben kell helytállniuk
[/caption]Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója elismeri: nem véletlenül döntöttek úgy, hogy esténként A Grace Klinikát a Vészhelyzet folytatásai előzzék meg. Ma még ugyanis ez a helyes sorrend Magyarországon. Amerikában más a helyzet. A Vészhelyzet ugyan ott is elismert produkció, ráadásul az évek során szépen halmozta, gyűjtögette az EMMY-trófeákat, mégis seregnyi vetélytársa akad. Az egyik éppen a díjesőben reménykedő A Grace Klinika produkció. Ez a széria most tizenegy jelölést kapott. A Cool Tv-n szemrevételezhető 24 még ezt is „megfejelte” eggyel. Mifelénk még nem túl ismert a tengerentúli „doktorstáb”: Igaz, Ellen Pompeo, Sandra Oh vagy James Pickens Jr. csak nemrég vette célba a „sztárlétra” magasabb fokait. Ám ha élnek a kínálkozó sansszal, akár célt is érhetnek, miként tette a Vészhelyzetben Ross doktor szerepében feltűnő George Clooney.

A Grace Klinika itthon eleddig 35 százalékos közönségarányt ért el. Ezt Kolosi elégedetten vette tudomásul, mert mint mondja: ma a maga idősávjában egyértelműen ez a legnézettebb filmszéria. Kérdés, ha sikerül a mesketének több tévés Oscart is begyűjtenie, feljebb srófolható-e kis hazánkban is a program népszerűsége?

Az RTL Klubnál azonban az EMMY-díjtól önmagában nem várnak csodát. „A kommunikációnkba azért beépítjük, bár a tapasztalatunk az, hogy ha Oscar-díjas mozit vetítünk, az sem hoz feltétlenül kiugró nézettséget” – informál Kolosi Péter. Azt azért hozzáteszi: megint egyre népszerűbbek az amerikai szappanoperák, amelyek – ellentétben a mexikói, dél-amerikai szériákkal – általában nem tengeri kígyó hosszúságúak, 22-24 részesek. „Tartalmi szempontból pedig – állítja a programigazgató – erősebbek, mint néhány éve”. Így az RTL Klub ősztől korántsem véletlenül enged majd több amerikai sorozatot is a képernyőre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!