Hírek

2006.07.10. 09:53

Magyar aranyeső a cseh Racicében

Tíz magyar arany született. A Kovács Katalin, Janics Natasa kettÕs mindhárom versenyszámát megnyerte.

AS

A magyar válogatott összesen 10 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérmet gyÛjtött a csehországi Racicében rendezett kajak-kenu Európa-bajnokságon. A leghosszabb táv szombat délelÕtti döntÕi során négy elsÕ valamint egy-egy második és harmadik hely jutott a piros-fehér-zöld küldöttség tagjainak.

GyÕzött Benedek Dalma (k-1), illetve a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és a Kovács Katalin, Janics Natasa kajakos duó. Utóbbi megvédte címét, majd Paksy Tímeával és Keresztesi Alexandrával kiegészülve négyesben
sem talált legyÕzÕre. A k-1-ben indult BenkÕ Zoltán másodikként, a Metka Márton, Mike Róbert, Sáfrán Mátyás és Balázs Gábor alkotta kenus kvartett pedig harmadikként zárt.

Vasárnap délelÕtt 500 m-en Benedek – megismételve az 1000 m-en aratott sikerét – újabb aranyérmet szerzett, s ezúttal a férfiak hasonló számában is magyar diadal született: BenkÕ az egy nappal korábbi második helyet követÕen remek versenyzéssel gyÕzött.

A kajak ketteseknél Kovács és Janics favorithoz méltóan megvédte
címét, a Kammerer, Kucsera duó pedig ezúttal ezüstérmet szerzett. A négyeseknél mindhárom számban jutott egyegy érem a magyaroknak. A nÕi csapat megismételte a szombaton, 1000 m-en aratott sikerét, a különbség csak annyi volt, hogy ezúttal Paksy, Kovács és Janics mögött Fazekas Krisztina ült a negyedik helyen a hajóban. A nagy öregek egysége, a Fürdök Gábor, Csabai Edvin, Pulai Imre, Novák Ferenc összeállítású kenus kvartett bronzérmes lett, és ugyanígy zárt a Sík Márton, Csamangó Attila, Boros Attila és Bozsik Gábor összeállítású férfi kajak négyes is.

A legrövidebb táv fináléi során nyert és egyben megvédte címét a Kovács, Janics kajakos duó (a kettÕs mindhárom páros számot megnyerte a kontinensviadalon) valamint a Paksy, Kovács, Janics, Patyi Melinda kvartett (nÕi négyesben szintén mindhárom távon magyar gyÕzelem született), míg Paksy (k-1) és a Balázs Péter, Horváth Gábor, Joób Márton, Sarudi Pál összeállítású kenu négyes másodikként haladt át a célvonalon.

A címvédÕ és világbajnok Beé István, Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Babella Balázs összeállítású kajak négyes ezúttal harmadik lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!