Hírek

2006.06.11. 15:12

Svéd tűzijáték, gól nélkül

Svédország csapata óriási meglepetésre nem bírt Trinidad és Tobago válogatottjával a németországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának első fordulójában. A találkozó gólnélküli döntetlennel ért véget.

BAMA

A svéd csapat szinte az egész mérkőzésen kapujához szegezte a karib-tengeri gárdát, amely ráadásul a szünet után Avery John második sárga lapja miatt végig tíz emberrel játszott. Az északiak azonban hiába futballoztak hatalmas fölényben, gólt nem sikerült elérniük a hősiesen védekező, vb-újonc trinidadi alakulattal szemben, amely ezzel a vb első igazi meglepetését szolgáltatta.

5. perc: Larsson 17 m-ről, szabadrúgásból durrantott centiméterekkel a kapufa mellé.
38. perc: Ljungberg beadását Larsson fejelte 7 m-ről hajszállal  a léc fölé.
46. perc: Avery John a 16-os előtt buktatta Christian  Wilhelmssont, ezzel begyűjtötte második sárga lapját, így a  trinidadiak tíz emberrel folytatták a játékot. Ez volt a vb első  piros lapja.
59. perc: Edwards kapott egy jó átadást, majd a 16-os sarkáról  óriási lövést eresztett el, a labda a felső lécet találta el.
80. perc: Larsson ugratta ki Allbackot, aki tizenegy méterről  lőtt, a kifutó Hislop azonban bravúrral mentett.

Trinidad és Tobago-Svédország 0-0
Dortmund, 58 000 néző, v.: Samsul Maidin (szingapúri)
sárga lap: John (15., 46.), Yorke (64.), illetve Larsson (90.)
piros lap: John (46.)

Trindad és Tobago:
Shaka Hislop - Cyd Gray, Avery John, Dennis Lawrence, Brent Sancho - Collin Samuel (Cornell Glen, 53.), Christopher Birchall, Densill  Theobald (Aurtis Whitley, 66.), Carlos Edwards - Stern John, Dwight Yorke

Svédország:
Rami Shaaban - Niclas Alexandersson, Olof Mellberg, Teddy Lucic, Erik Edman - Christian Wilhelmsson (Mattias Jonsson, 78.), Tobias  Linderoth (Kim Kallström, 78.), Anders Svensson (Marcus Allba:ck,  62.), Fredrik Ljungberg - Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!