Hírek

2006.06.21. 18:09

Korlátozottan lehet a neten fogadni

Nem lehet fizetni a Citibank, a K&H Bank, az MKB Bank, a Takarékbank, és a hozzá tartozó takarékszövetkezetek kártyáival az internetes sportfogadást szervező honlapokon – tájékoztat a magyar nyelven is elérhető Sportingbet internetes portál.

T. M.

A felsorolt bankok valóban nem engedélyezik a szerencsejáték típusú tranzakciókat – mondta el érdeklődésünkre John Kovacs, a Sportingbet magyarországi képviselője. Információik szerint az említett bankok tiltása nemcsak a külföldi fogadásokra érvényes, hanem semmilyen szerencsejátéknál nem engedélyezik, hogy a kártyáikkal fizessenek az ügyfeleik.

A szerencsejátékról szóló törvény szerint tiltott a külföldről érkező internetes sportfogadás, ezért nem lehet a K&H Bank kártyáival fizetni a nevezett honlapon – mondta el kérdésünkre Andok Ágnes a pénzintézet osztályvezetője. A külföldi szolgáltatások tiltása ellentétes az uniós szabályokkal, ezért az Európai Bizottság már megindította a kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben.

Az Inter-Európa Bank is szerepelt a listán, de szerdán már lekerült róla. A hitelintézet ugyanis semmilyen tiltást nem rendelt el a Sportingbet és a hasonló jellegű oldalakon történő fogadásokra – mondta el Schneider Erika a pénzintézet marketing vezetője.

A labdarúgó vb alatt megduplázódik a szokásos havi sportfogadási forgalom. A legfrissebb becslések szerint a legnagyobb magyar nyelven is elérhető online fogadóiroda, a Sportingbet forgalma 1,2-1,4 milliárd forint körül alakul – mondta el érdeklődésünkre John Kovacs. Már több mint negyvenezer játékos regisztrált a honlapon. Jelenleg a brazil csapat győzelmére négyszeres, az argentinokéra pedig négy és félszeres szorzóval lehet fogadni. A legtöbbet Szaúd-Arábia győzelmével lehetne kaszálni, ezért a tét több mint ötezerszeresét lehetne nyerni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!