Hírek

2006.06.16. 11:58

Gyurcsány: volt bennem sértettség

A miniszterelnökből saját bevallása szerint a sértettség is beszélt, amikor csütörtökön az Országos Érdekegyeztető Tanácsban folytatott vitában kijelentette: „El lehet menni Magyarországról!”

BAMA

„Nagyon önérzetesen utasítottam vissza azt a fenyegetést, hogy a magyar cégek el is tudnak menni Szlovákiába – persze csak papíron –, mert ott kisebb az adó. A cégeket átjelentjük, mi meg maradjunk itt, mert az emberek mégsem mehetnek el. Itt élnek, tanulnak, dolgoznak. A hazafiság annyit ér, hogy négy százalék adóemelés már kioltja?” – írja blogján Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök szerint az OÉT ülésén az országról volt szó, s tudomásul kell venni, hogy a kiadások csökkentése mellett növelni kell a bevételeket. „Az üzleti világ vezetői hónapokon keresztül azt mondták, hogy a választások után azonnal neki kell látni a költségvetés rendbetételének. Ők ne tudnák, ők, akik értenek a pénzügyekhez, hogy ez rövid távon nem jelenthet mást, mint azt, hogy a kiadások csökkentése mellett növelni kell az állam bevételeit?!” – számol be a naplóban a kormányfő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!