Hírek

2006.06.11. 17:05

Előzetesben egy volt belügyes

Valóságos robbanóanyag- és fegyverarzenált tárolt egy volt belügyminisztériumi dolgozó saját lakásán. A férfit igazságügyi elmeorvos vizsgálja.

Bánky Bea

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a volt rendőrségi tűzszerészt, akinek lakásán nagy mennyiségű robbanóanyagot, lőszereket és fegyvereket találtak. A negyvenkét éves férfi leszerelése után a Belügyminisztériumban dolgozott, először egy lőszerraktárban, majd tűzoltóként, így könnyűszerrel hozzáférhetett az otthonában tárolt pusztító eszközökhöz – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékese.

A nemrég nyugdíjba vonult tűzszerész egy önbetörés kapcsán bukott le: bejelentette, hogy Nógrád megyei lakásából műszaki cikkeket és ékszereket loptak el. A nyomozók akkor fogtak gyanút, mikor a férfi már sokadszorra módosította a „betörés” következtében eltűnt tárgyak listáját; az „ellopottként” bejelentett videokamerát később látták a férfinál. A lebukás után a rendőrök házkutatást tartottak a volt tűzszerész lakásán, ahol több mint tizenöt kilogrammnyi robbanóanyagot: TNT-t, Semtexet, plasztikot találtak. Előkerült még egy AMD gépkarabély, egy átalakított puska, valamint több ezernyi géppisztoly- és géppuska-lőszer is.

A robbanószer- és fegyverarzenált a rendőrség lefoglalta, biztonságos helyre szállította. A volt tűzszerész nem használta gyűjteménye darabjait, a szakértők jelenleg azt vizsgálják, hogy a megtalált fegyvereknek, illetve robbanószereknek lehet-e közük más, korábbi bűncselekményekhez. A rendőrség elrendelte az előzetes letartóztatásba helyezett férfi igazságügyi elmeszakértői vizsgálatát, tekintettel arra, hogy ilyen mértékben vonzódik a fegyverekhez és a robbanóanyagokhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!