Hírek

2006.06.07. 13:04

Egy-két évig nem lesz életszínvonal emelkedés

Úgy gondoltuk, hogy talán az a legigazságosabb, hogyha az adóváltozásokat halasztjuk el – fogalmazott Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője

BAMA

A költségvetési hiány kiigazításáért az adócsökkentés elhalasztása a legméltányosabb megoldás, mivel ez kevésbé érinti a legszegényebbeket – közölte Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője.

"Úgy gondoltuk, hogy talán az a legigazságosabb, ha az adócsökkentéseket halasztjuk el. Amikor adóteher nem mérséklődik a tervek ellenére, akkor ezzel nem a legszegényebbek reményein ütünk egyet, hiszen aki jelentős mértékben adózik, az már nem olyan szegény" – mondta Lendvai Ildikó.

A frakcióvezető álláspontja szerint amennyiben megvalósult volna az adócsökkentési program következő intézkedése, máshol kellett volna a kiadásokat visszafogni, és a szociális kiadásokat nem szeretnék visszafogni. Szólt arról is, hogy idén várhatóan még emelkedik a reáljövedelem, de azt nem állíthatja, hogy a következő évben nőnek a reálbérek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!