Hírek

2006.06.25. 15:42

Az argentinok csatlakoztak a németekhez

Az argentin válogatott lesz az ellenfele a hazai csapatnak a negyeddöntőben a németországi labdarúgó-világbajnokságon, mivel a szombati második nyolcaddöntős összecsapáson, hosszabbításban 2-1-re legyőzte a mexikói együttest.

BAMA

Nagy iramban kezdte a mérkőzést a mexikói válogatott, és ezzel meg is lepte esélyesebbnek tartott ellenfelét. A vezetés megszerzése után ugyan az argentinok gyorsan egyenlítettek, de az első 45 perc nagy részében a közép-amerikaiak irányítottak, elöl többet próbálkoztak, hátul pedig jól szűrték az argentinok akcióit. A letámadásuk eredményesnek bizonyult, az argentinok kevés helyzetet tudtak kialakítani, igaz a mexikóiak sem gyakran kerültek szembe Abbondanzierivel.

A második félidő első pár perce után a dél-amerikaiak vették át a kezdeményezést, több ígéretes támadást vezettek, miközben a mexikóiak visszahúzódtak a saját térfelükre és jobbára a védekezéssel törődtek. Nagy küzdelem folyt a pályán, de komolyabb helyzetek nem adódtak, s gól sem esett, így következett a 2x15 perces hosszabbítás.

A találkozót Maxi Rodriguez csodálatos lövése döntötte el a ráadás első félidejében. Ezt követően az argentin alakulat eredményesen őrizte az előnyét az egyébként végig rendkívül jól játszó mexikóiakkal szemben.

A német-argentin párharcra pénteken, Berlinben kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!