Hírek

2006.04.24. 17:34

Utolsó leépítések a MiZo-nál

A héten lezárul az egykori MiZo Rt. pécsi telephelyén tavaly óta zajló leépítés. A valamikor több száz főt foglalkoztató cég csak a pécsi depót tartja meg, harminc-harmincöt dolgozóval.

Kaszás Endre

A pécsi termelést már tavaly novemberben leállította a két tejipari cégből megalakult Sole-MiZo Rt. vezetése. A lépés akkor 238 ember kényszerű távozásával járt együtt. A még maradó, alig több mint száz főnek a gépsorok leszerelése, az adminisztratív dolgozóknak pedig a gazdasági év lezárása jutott utolsó feladatul. Munkájuk végeztével április 30-án ők is távoznak a cégtől, a továbbiakban a mindössze 30-35 embernek munkát adó depo működik majd Pécsett.


– A szakszervezettel és az üzemi tanáccsal folytatott előzetes tárgyalásoknak megfelelően minden távozó dolgozó megkapta, illetőleg megkapja az ilyen esetben megjáró juttatásokat – tudtuk meg Baumstark Mihálytól, a Sole-MiZo Rt. éléről a hétvégén ugyancsak távozó vezérigazgatótól. Mint elmondta, megbizatása mindössze négy hónapra szólt, az átszervezés, illetve a tavalyi év lezárása után a jövő héttől új vezetője lesz a cégnek. Kilétéről egy hét múlva tájékoztat a társaság.
Lapunk érdeklődésére a Csányi Pincészet Rt. vezérigazgatói tisztét is ellátó cégvezető elmondta, hogy két változat is napirenden van a MiZo pécsi üzemépületének hasznosítására. Külső befektetők termelő célú fejlesztés iránt érdeklődnek a telephelyen, míg a tulajdonos Csányi-csoport, egyelőre meg nem nevezett, nem termelési profilú beruházásban gondolkodik.

Sokan már újra elhelyezkedtek

A MiZo-tól a tavaly elküldött emberek közül mintegy százan helyezkedtek el sikeresen a még mindig működő munkába állást elősegítő bizottság közreműködésével. További 10-15 fő a későbbi elhelyezkedés reményében a munkaügyi központ által támogatott képzésekre jár. A főként a gyártósorokon dolgozók a legkülönfélébb területen – az élelmiszeriparban, kereskedelemben, könyvkiadásban, kereskedelemben, egészségügyben, elektronikai iparban – találtak munkát. A legtöbben, 35 fő-en a Délhús új pécsi hús- és csomagoló centrumában helyezkedtek el.


 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!