Hírek

2006.04.21. 15:44

Templomokba költöztek a bevándorlók Belgiumban

A bevándorlási politika elleni tiltakozásuk jeléül bevándorlók elfoglaltak tizenegy templomot és egy mecsetet Belgiumban. Az új törvény, amely hamarosan a parlament elé kerül, megnehezíti a bevándorlók munkavállalását. Tiltakozásul több száz bevándorló vonult a brüsszeli parlament elé pénteken.

BAMA

A bevándorlók azt szeretnék elérni, hogy a belga hatóságok elvessék az új törvényt, ők pedig továbbra is az országban maradhassanak. A nyugat-európai országban az okozza a legnagyobb problémát, hogy a bevándorlók sokszor évekig várnak arra, hogy a munkavállaláshoz szükséges papírokat kapjanak, addig viszont teljes családok szorulnak az utcára. A tüntetők szóvivője szerint a bevándorlóknak ez a megoldás is nagy előrelépés, ugyanis a templomban matracokon alhatnak, a konyhában főzhetnek és zuhanyozni is van lehetőségük. A tiltakozók egy része éhségszrájkba kezdett. Az egyház egyes képviselői együtt éreznek a bevándorlókkal, de az egyház hivatalos álláspontja szerint ez legalább annyira politikai, mint emberségi kérdés. A vezetők szerint az egyház két tűz közé szorult, mivel a végső megoldás minden tiltakozás ellenére a parlamentben születik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!