Hírek

2006.04.21. 00:00

Szomszéd ölte meg a párt

Fél nap alatt elfogta a rendőrség a kistokaji kettős gyilkosság gyanúsítottját. A fiatalember beismerte tettét, s azt is elmondta: betörni készült, és zsákmányából jegygyűrűt vett.

Nagy Eszter Dóra

Brutális gyilkosságra derült fény szerdán. Az alig kétezer fős borsodi községben, Kistokajon egy idős pár holttestére találtak a rendőrök. Az esetet a nő fia jelentette húsvéthétfőn, mivel napok óta nem tudta elérni az anyját.
A nyomozók keresni kezdték a 62 éves nőt és 64 éves társát. Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a rendőrök a miskolci speciális mentőktől is segítséget kértek, miután kiderült: P. Nórának és élettársának, K. Lászlónak nyoma veszett. A párra egy német juhász kutya, Radar talált rá. Egyedné szerint az eb nélkül nehéz lett volna rátalálni az áldozatokra, mert a tettes egy olyan emésztőgödörbe dobta a holttesteket, amelyet mindig lefedtek és zárva tartottak.
A nyomozók szerda délután találtak rá a pár tetemére, s a kis- községben, ahol még rendőrőrs sincs, a rendőrség ötvennyolc munkatársa jelent meg. Sorra járták a település lakóit, a boltba és a kocsmába is bementek. Így jutottak el az egyik szomszédhoz, M. Attilához, aki ellentmondásokba keveredett, amikor a rendőrök kérdezgetni kezdték, s végül bevallotta tettét. Kiderült:
a 30 éves fiatalember úgy tudta, a pár nem lesz otthon nagypéntek délelőttjén, így elhatározta, hogy betör hozzájuk. K. József azonban tetten érte és felelősségre vonta. M. Attila ekkor megfojtotta K. Józsefet, majd a segélykiáltásokra odaérkező P. Nórával is ugyanilyen módszerrel végzett. Egy fészerbe húzta áldozatait, majd este visszatért, megkötözte a párt, és az emésztőbe dobta a testeket. A rendőrség egyelőre több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítja a fiatalembert. M. Attila egyébként több értéket is elvitt az idős pár otthonából, egy televíziót például húsvéti ajándéknak szánt, zsákmánya egy részéből pedig jegygyűrűt vásárolt a kedvesének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!