Hírek

2006.04.06. 16:01

Szombat hajnaltól kampánycsend

Szombat hajnali 0 órától kampánycsend lép életbe a szavazókörök április 9-ei, este 7 órás bezárásáig - közölte az Országos Választási Iroda. Befolyásolásnak számít még a pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok vagy a jelölt nevét, fényképét tartalmazó tárgyak osztogatása, plakát elhelyezése.

BAMA

A választási eljárási törvény értelmében a voksolást megelőző nap 0 órájától a szavazóhelyiségek bezárásáig tart a kampánycsend. A törvény úgy rendelkezik, hogy "a kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása". A jogszabály ezek között említi a jelöltek vagy jelölő szervezetek által biztosított olyan ingyenes szolgáltatásokat, mint például a szavazásra történő szervezett szállítás vagy étel-ital nyújtása. Kampánycsend-sértésnek minősül még "a választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása elektronikus vagy más úton".

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!