Hírek

2006.04.06. 13:56

Segítség, belenyúl a gyerek a konnektorba!

AGGODALOM Olvasónak kisgyereke nemrég kezdett mászni. Mindenre kíváncsi, minden érdekli. Az anya meg azon kapja magát: olyan dolgokra kell vigyázni, amikre álmában sem gondolt.

BAMA

Ha gyerekünk négykézlábra, majd két lábra áll, sok mindenre vigyáznunk kell. Ne rántsa magára a porcelán vázát, a lecsüngő asztalterítővel az asztal minden kellékét, ne mászhasson ki az emeleti ablakon. Nagy veszélyforrás az elektromos energia is – figyelmeztet dr. Boross Norbert, az Elmű kommunikációs igazgatója. Régen a konnektorokat magasan helyezték el – mostanság, a hifiberendezések korában alacsonyan szerelik fel őket. A gyerek könnyen hozzájuk férhet. Szerezzünk be vakdugókat. Ezeket a műanyag szerkezeteket olcsón megvásárolhatjuk a szaküzletekben. Könnyen felszerelhetjük őket a konnektorokra, de leszedésükhöz már segédeszközre van szükség. Így a gyerek védve van a konnektortól. Vigyázzunk a földön tekergő vezetékekkel, ott heverő elosztókkal. A kicsi esetleg beléjük botlik, magára tekerheti őket, vagy beledughat valamit az elosztóba. Jól teszzük, ha ezeket felszámoljuk. A háztartási gépektől szintén tartsuk távol az apróságokat. A mosógép, a centrifuga nem gyerekjáték. Utóbbiak közül még a modernekbe belenyúlni is komoly sérüléssel fenyeget. A tetővel ellátott centrifuga szintén pörög egy darabig leállítás után. Összetörheti a belenyúló kis kezet. A kerámialapos villanytűzhelyre a csöppségek szintén előszeretettel tenyerelnek rá. Nem túlzás, hogy amíg a gyerek kicsi, állandóan a nyomában kell lennünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!