Hírek

2006.04.06. 22:27

Rekordösszegű adócsalás miatt indult nyomozás egy bolgár ellen

Rekordértékű adócsalást lepleztek le a rendőrök, tudta meg lapunk Tóth Molnár Istvántól, a Nemzeti Nyomozó Iroda pénzügyi nyomozó főosztálya dél-alföldi régióvezetőjétől. Az esetre akkor derült fény, amikor egy számítástechnikai eszközök vásárlása után áfa-visszaigénylést kérő cégnél ellenőrzést végeztek.

N. E. D.

A számlát kibocsátó vállalkozásról kiderült: nem fizetett adót. A bankszámlakivonatok alapján egy egész céghálózatot sikerült feltérképezni, az ügyben mintegy 40 társaság érintett. A végpont egy Magyarországon bejegyzett vállalkozás, orosz tulajdonossal. Ő egy bolgár állampolgárnak, az ügy eddigi egyetlen gyanúsítottjának, a 37 éves N. G. P.-nek adott megbízást, hogy az adózatlan jövedelemből több mint 17,3 milliárd forintot egy Szingapúrban létesített off-shore cég számlájára utaljon át. A költségvetést ért kár több mint három és fél milliárd forint. A régióparancsnok arra hívta fel a figyelmet: egyes országok állampolgárainak nem szerepel az útlevelében a lakcíme vagy az anyja neve, így ha a cégbíróságon valótlan adatokat közölnek, nehezen találhatók meg. Ha pedig a magyar kézbesítési megbízott azt mondja: nem tudja, hol a cégtulajdonos, a tettes megfoghatatlan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!