Hírek

2006.04.07. 19:46

Oroszországban gyártják majd a magyar vakcinát

A Cseljabinszk melletti Kopejszkben gyárthatják a madárinflunza elleni magyar vakcinát. Közös projekt keretén belül ugyanis új üzemet hoznak létre a magyar és orosz befektetők, ahol naponta kétszázezer adag oltóanyagot állítanak majd elő.

BAMA

Közben drámaivá vált a német baromfitermelők és feldolgozók helyzete, miután Németországban is regisztrálták a madárinfluenza kórokozóját egy pulykatetemben. A hatóságok másfél nap leforgása alatt már 30 ezer háziszárnyast pusztítottak ki Szászországban. 90 farmon, baromfitenyésztő üzemben közben tovább zajlik megállás nélkül az állatok megsemmisítése. A német állattenyésztők és az őket kiszolgáló ipari és mezőgazdasági üzemek hallatlan anyagi károkat szenvednek. Az németek nagy többsége már tojást sem mer enni, a szakértők hiábavalóan nyugtatgatják a lakosságot, a fogyasztás drasztikusan, néhány nap alatt majdnem 50 százalékkal csökkent.

A Cseljabinszk melletti Kopejszkben gyárthatják a madárinflunza elleni magyar vakcinát. Közös projekt keretén belül ugyanis új üzemet hoznak létre a magyar és orosz befektetők, ahol naponta kétszázezer adag oltóanyagot állítanak majd elő. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!