Hírek

2006.04.21. 14:43

Meteor robbant Erdélyben?

Több tízezer ember hallotta annak az robbanásnak a hangját, ami a fültanúk szerint a Bákó megyei Kománfalva (Comanesti) környékén történt csütörtökön délelőtt 9 órakor.

BAMA

A községben a hanghullám miatt beremegtek a házfalak és zörögtek az ablakok. A fültanúk szerint a hang felülről hallatszott – egy aszói (Asău, Kománfalva mellett) lakos szerint a robbanásszerű hangot élesedő sípolás követte.

A zajt Neamt és Kovászna megyében is hallották. A bákói reptér parancsnoka megerősítette, hogy a városban is hallatszott a robbanás, egyúttal cáfolta, hogy egy katonai gép zuhant volna le. A repülőtérről több napja nem szállt fel egyetlen gép sem – egyedül egy helikopter kapott tegnap startengedélyt, hogy a legénység derítse ki, mi okozta a hanghatást. A légimegfigyelés azonban nem hozott semmilyen eredményt.

A kománfalvi bányában tegnap semmiféle robbantás nem volt – közölte a község polgármestere. A megyei katasztrófavédelem parancsnoka szerint az ilyen távolságban észlelt hanghatást csak egy repülőgép vagy a légkörben széteső meteor okozhatott.

A község polgármesteri hivatalába tegnap betelefonált egy helybeli lakos, aki elmondta: gyermekei egy távoli hegyoldalon füstöt láttak az erdőben. A polgármester elmondta: polgárőrök fogják megvizsgálni a hegyoldalt, de a felderítés nem egyszerű, mert a feltételezett helyszín nehezen megközelíthető, körülbelül egy óra járásra esik Kománfalvától. (cotidianul/transindex)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!