Hírek

2006.04.27. 16:02

Megkezdte a leépítést a Budapest Airport

Várhatóan nyolcvan, többnyire a menedzsmenthez tartozó, illetve adminisztratív munkatárstól válik meg a Budapest Airport a következő hónapokban – jelentette be a társaság vezetése a tegnapi dolgozói fórumon.

Dutka Noémi

[caption id="" align="alignleft" width="290"] A BAA 2008. végéig maximálisan 478 munkavállalót bocsáthat el kötelező érvénnyel.
[/caption]A cég még januárban közölte a ferihegyi repülőteret üzemeltető társaság szakszervezeteivel és munkavállalóival, hogy át kell alakítani a társaságot, csökkenteni kell a munkavállalók létszámát annak érdekében, hogy olcsóbban, hatékonyabban és versenyképesen működjön a társaság. A társaság közel 190 munkavállaló önkéntes távozását fogadta el. Chris Woodruff vezérigazgató azt is közölte, hogy a munkavállalók létszáma még mindig túl magas, ezért további csökkentésre van szükség. Az új vezetés egy túlfoglalkoztatott és alacsony hatékonyságú társaságot örökölt, ami Közép-Európa legdrágább repülőterévé teszi a légitársaságoknak Ferihegyet.

A BAA és a magyar kormány között született megállapodás szerint a társaság 2008. végéig maximálisan 478 munkavállalót bocsáthat el kötelező érvénnyel. Ez a decemberbi 2 570 munkavállaló 18,6 százaléka. „Az elbocsátások jelentik most az egyetlen utat ahhoz, hogy hosszú távon a legtöbb munkahelyet őrizzük meg” – hangsúlyozta Woodruff. A Budapest Airport vezetése értesítette a társaság érdekképviseleteit a tervezett elbocsátásokról.

A Budapest Airport Zrt. (BA) szerződést köthet egy taxis vállalattal a Ferihegyi repülőtéri fuvarozásról, miután a Fővárosi Közgyűlés tegnap módosította drosztrendeletét. Ennek alapján a BA állapítja meg a pályázati úton kiválasztott vállalkozóval szemben a taxiállomás üzemeltetési és szolgáltatási díját. Az üzemeltetőnek ugyanakkor vállalnia kell, hogy az utassal vagy rendelésre érkező más taxiszolgáltatók részére megfelelő utaskiszállási és -felvételi pontokat biztosít. A korábbi tervek szerint a Budapest Airport három évre kötne szerződést egy taxistársasággal.

A BAA 2008. végéig maximálisan 478 munkavállalót bocsáthat el kötelező érvénnyel. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!