Hírek

2006.04.19. 14:32

Közel kétezer kisbolt szűnt meg

Az utóbbi két év alatt 1.800 kis élelmiszerbolt szűnt meg Magyarországon. Az ACNielsen piackutató cég felmérése szerint - ha a nyugat-európai tendenciák fognak nálunk is érvényesülni - akkor a boltbezárások folytatódni fognak a jövőben is.

BAMA

A megszűnt üzletek a kisboltok 4 százalékát jelentik, piaci részesedésük azonban ennél nagyobb arányban csökkent, mondta el az Inforádiónak a piackutató igazgatója. Szalóky Tóth Judit elmondta, hogy ezzel párhuzamosan nőtt a diszkont áruházak piaci részesedése, amelyek főleg a saját márkás termékeik eladását növelték. Növekedett a 2500 négyzetméternél nagyobb hipermarketek száma és forgalma is. A kutató elmondta: Magyarországon a csökkenés ellenére még mindig igen magas a kisboltok száma és piaci részesedése a nyugat-európai országokhoz képest. Szalóky Tóth Judit a csökkenést természetes folyamatnak tartja, és szerinte további boltbezárásokra kell felkészülni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!