Hírek

2006.04.15. 07:00

Húzza ügyemet az APEH, mint a rétestésztát

VÁRAKOZÁS Olvasónk méltányossági kérelmet nyújtott be az adóhatósághoz. Február végén. Március végén értesítették: akkor beérkezett kérelmét további egy hónap múlva bírálják el.

BAMA

Az államigazgatás malmai lassan őrölnek. Egy beadványra adott válasz határideje harminc nap. S ahogy az ügyet kezelő osztály vezetője meg is írta: a törvény lehetőséget ad rá, hogy ezt további harminccal meghosszabbítsák. Erre dr. Schneider Péter ügyvéd hívta fel a figyelmet.
Ez ellen nem tiltakozhatunk. A hatóság pusztán él azokkal az eszközökkel, amelyeket a jogrendszer neki biztosít. Legjobb tehát, ha türelemmel várunk – mást úgysem tehetünk.


Hogy a február végén feladott levél csak egy hónap múlva érkezett meg? Ennek az lehet az oka, hogy először nem az ügyben illetékes osztályra került. Elindult a maga útján, és elképzelhető, hogy kézről kézre vándorolt. Vagy az is lehetséges: sokáig állt valahol, amíg a megfelelő emberhez eljutott. Egy olyan nagy szervezetnél, mint az APEH, nincs ebben semmi rendkívüi. Nincs min csodálkoznunk.


Olvasónknak persze égető szüksége volna rá, hogy ügyében mihamarabb választ kapjon. De fel lehet fogni a dolgot másképp is. A méltányossági kérelem, amennyiben pénzről (például késedelmi pótlék elengedéséről) szól, komoly dolog. A határidőt valószínűleg éppen ezért hosszabbították meg. Nem akarják elhamarkodni a választ. Ha ezt tennék, lehet, hogy a kérelmező járna rosszul. Mivel a levelet az illetékesek egy hónappal később kapták meg, szükségük van a rendelkezésükre álló további időre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!