Hírek

2006.04.14. 19:56

Hetvenöt éves felvételiző

Hetvenöt évesen vág neki a 2006-os felsőoktatási felvételinek az egyik jelentkező, aki 1950-ben érettségizett. Egy másik felvételiző összesen 48 helyre adta be jelentkezését – többek között ezek derülnek ki az Országos Felvételi Információs Központ (OFIK) legfrissebb statisztikáiból.

BAMA

2006-ban a korábbi évekhez hasonlóan a jelentkezési lapokat február 15-ig kellett elküldeni az OFIK-hoz (A lapok), illetve az egyetemekhez és a főiskolákhoz (B lapok). A beküldési határidő óta az OFIK-nál folyamatosan zajlik a jelentkezések feldolgozása, ami nyomon követhető a szervezet honlapján (www.felvi.hu). Az adatmódosítás időszaka július 11-ig tart, amikor a jelentkezők egy alkalommal még módosíthatják az általuk megadott sorrendet. Tehát a procedúra még nem ért a végére, viszont már rendelkezésre állnak adatok a felvételizőkkel kapcsolatban. Azt például már most tudni lehet, hogy míg a felvételizők átlagéletkora 22,9 év. A legifjabb jelentkező 1990-ben látta meg a napvilágot, jelenleg még csupán 15 éves. A felsőoktatásban tanulni vágyók idén átlagosan 2,9 helyre jelentkeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!