Hírek

2006.04.27. 09:39

Hétvégétől lehet strandolni

A hétvégén több fővárosi strandfürdő is kinyit. Bár több helyen újdonságokkal várják a fürdőzőket, a belépők vagy egyáltalán, vagy csak egészen csekély mértékben emelkednek a tavalyihoz képest.

BAMA

Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. osztályvezető-helyettese a közszolgálati rádiónak nyilatkozva elmondta, a fővárosi fürdők egyre több újítással várják a vendégeiket az idei szezonban. A Széchenyi, a Lukács, a Rudas és a Gellért fürdőben például új tetőnapozókat nyitnak. A most következő hétvégétől kezdve a Gellért, a Lukács és a Dagály áttér a nyári nyitvatartásra, ami azt jelenti, hogy mindennap reggel hattól este 19 óráig várják a vendégeket.

Az elmúlt 8-10 évben számos fejlesztésre került sor a strandfürdőkben, mondta el Kiss Ferenc. Elsősorban a medencéket korszerűsítették, felújították a hidraulikai berendezéseket, korszerű vízszűrő-forgató berendezéseket telepítettek. Bővítették és korszerűsítették a medencékhez kapcsolódó területeket, vizesblokkokat, zuhanyzókat. A medencék felszereltsége is sokkal változatosabb lett: pezsgetőket, padokat, masszírozó berendezéseket helyeztel a medencékbe, több helyen szaunákat, hőlégfürdőket telepítettek a fürdőkbe. A Római fürdőben melegítik a gyermek- és a strandmedencét, így állandóan 26 és 30 fok között tudják tartani a víz hőmérsékletét.

A fejlesztések ellenére a strandok nagy része nem emeli idén a belépők árát. A Palatinusra és a Rómaira a tavalyinál száz forinttal drágábban, a Pünkösd és a Dagály fürdőbe a tavalyihoz hasonló árakon lehet majd bejutni. A hivatalos strandszezon augusztus végéig tart, kivéve a Dagály és a Gellért fürdő strandjait, amelyek egészen október elejéig nyitva lesznek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!