Hírek

2006.04.06. 18:19

Fidesz: létrehozzuk a Budapest-minisztériumot

A Budapest Városfejlesztési Minisztérium elsődleges feladata lesz a fővárost segíteni abban, hogy az új nemzeti fejlesztési tervben Budapest fejlesztése megfelelő súllyal szerepeljen, mondta a Fidesz alelnöke csütörtökön.

BAMA

A tárca feladata lesz együttműködni a budapesti városvezetéssel, irányítani, összehangolni a budapesti kormányzati feladatokat. Elérjük, hogy Budapest minden EU-támogatást megszerezzen - jelentette ki Pokorni Zoltán. Mint elhangzott, kormányra kerülése esetén a Fidesz Budapest-fejlesztési és vidékfejlesztési minisztériumot egyaránt alakít, ugyanakkor csökkenni fog a minisztériumok száma.

Pokorni Zoltán azt mondta, az Orbán Viktor pártelnök által az előző napi miniszterelnök-jelölti vitán bejelentett Budapest-tárca létrehozása azért indokolt, mert le kell zárni a rossz utak, az elszalasztott lehetőségek, a csalódás és a kiábrándulás 15 éves korszakát, és meg kell nyitni az otthonteremtés, a városépítés szakaszát. Kitért arra, hogy az elmúlt 15 évben félmillió ember hagyta el Budapestet, és ma 300 ezerrel kevesebben élnek a fővárosban, mint 1990-ben. Pokorni Zoltán szerint ez olyan, mintha Győr, Székesfehérvár és Eger egyszerre tűnne el Magyarország térképéről. Megjegyezte, hogy ehhez fogható csökkenés nem tapasztalható Európa fővárosaiban, Bécs, Lisszabon és Varsó lakossága ugyanakkor dinamikusan nő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!