Hírek

2006.04.01. 18:28

Fidelitas: Gyurcsánytól kell megvédeni a köztársaságot

Mintegy 500 ember tüntetett szombaton a budapesti Szalay utca 4-es szám előtt, ahová a Fidelitas szervezett demonstrációt „Védjük meg a köztársaság vagyonát” címmel.

Vég Márton

A „Fletó! Aki hazudik, az lop is!”, illetve a „Volna néhány apró kérdésünk” táblákat magasba tartó hallgatóság előtt Szijjártó Péter a Fidelitas elnöke mondott beszédet. A politikus a Miniszterelnöki Hivatal ingatlanjának és a Gyurcsány Ferenc kormányfő által is tulajdonolt Altus Rt. székházának hátat fordítva kijelentette: „a szocialisták tüntetése eleve kudarca van ítélve, mert az az egy ember, akitől a köztársaságot meg kell védeni, közüttük van”.


Szijjártó a kedvcsináló mondatok után a „meglehetősen gyanús ingatlanügylet” taglalásába kezdett. A Legfőbb Ügyészség a napokban kimondta: a jó erkölcsbe ütközik, hogy az állam előbb eladta, majd visszabérelte és felújította Gyurcsány Ferenc cégének 300 négyzetméteres irodáját. „A miniszterelnök már 1995-ben is a köztársaság javát akarta, és azt meg is szerezte” – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője, amire a közönség soraiban jókedvű kacaj hullámzott végig.
A szónok ezután hangot adott abbéli reményének, hogy az illetékes hatóságok mihamarabb megindítják a polgári peres eljárást, amely gyorsan visszajuttatatja Gyurcsány Ferenc cégétől az ingatlant a közvagyonba. „Vissza kell szerezni, ami a köztulajdonból jogellenesen kikerült, ahonnan ez az ingatlan eltűnt mindnyájunk kárára” – szögezte le Szijjártó.


Kampánybeszéde utolsó mondatában a politikus arra figyelmeztette hallgatóságát, hogy az áprilisi választásokon arról kell dönteni, hogy egy képmutató, lízingelő, uszodaépítő legyen-e Magyarország következő miniszterelnöke. A félórás esemény zárasaként a résztvevők aláírták a „Gyurcsány +234 millió Ft = Köztársaság -234 millió Ft” feliratú zászlót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!