Hírek

2006.04.10. 15:54

Dávid Ibolya lesz a nevető harmadik?

A Fidesznek a kormányváltás a fontos és nem a miniszterelnöki poszt megszerzése, ezért a párt erről is hajlandó tárgyalni az MDF-fel, derül ki abból a levélből, amelyet a Fidesz elnöksége írt Dávid Ibolyának.

BAMA

A Független Hírügynökség információi szerint Orbán Viktor már a választás éjszakáján kereste telefonon Dávid Ibolyát, de az MDF elnöke személyes találkozó helyett azt javasolta: a Fidesz írásban fogalmazza meg ajánlatát.

A Fidesz számításai szerint az MDF-nek 46 helyen kellene visszaléptetnie a jelöltjeit ahhoz, hogy az ellenzék győzni tudjon. Levelében a Fidesz elnöksége arra arra kérte Dávid Ibolyát, fontolja meg az ajánlatot, és a kormányváltás fontosságát szem előtt tartva hozza meg döntését. Orbán Viktor hétfő délelőtt Budapesten zárt ajtók mögött konzultált a választókerületi elnökökkel az elsőfordulós eredményekről és arról, hogy mit kell tenni a második fordulóban. Az Inforádió úgy értesült, hogy a Fidesz elnöke ott is elmondta: a kormányfői poszt sem annyira fontos számára, mint a kormányváltás. A plénumon egyébként, a Független Hírügynökség értesülései szerint a választókerületi elnökök közül többen élesen bírálták Mikola István választások előtti szerepléseit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!