Hírek

2006.04.10. 15:01

A baloldal megegyezett a visszaléptetésekről

A Szabad Demokraták Szövetsége 55, a Magyar Szocialista Párt pedig három helyen lépteti vissza jelöltjeit egymás javára az országgyűlési választások második fordulójában, jelentették be a két párt vezetői.

BAMA

Hétfőn, azt követően, hogy megbeszélést folytattak Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél a Parlamentben, Kuncze Gábor SZDSZ-elnök elmondta: a főváros V. kerületében Pető Iván, a IX. kerületben Gegessy Ferenc, Pest megye 12. számú választókerületében pedig az ő javára lép vissza az MSZP jelöltje. Mindhárom szocialista képviselőjelölt jobban szerepelt az első fordulóban, mint liberális vetélytársa. Kuncze Gábor közölte: öt helyen a két párt közös jelöltjeinek van esélye nyerni, ezért ezeken az érintett kerületekben erős kampányt folytatnak majd. Hankó-Faragó Miklós Szombathelyen, Szécsi Gábor Kecskeméten, Sándor Klára Szegeden, Balog József Kecskeméten és Kóka János Budapesten a második fordulóban is megméretteti magát közös jelöltként.

Hiller István, MSZP elnök szerint a szavazók többsége vasárnap úgy döntött, hogy a koalíció folytassa a munkáját, és a két koalíciós párt mindent tegyen meg azért, hogy megalakulhasson a második Gyurcsány-kormány. Kérdésre válaszolva Kuncze Gábor elmondta: a megbeszélésen nem volt még szó kormányzati pozíciókról, arról viszont igen, hogy a kampányt összehangolják a következő két hétben. Hiller István elárulta, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő hajnalban telefonon beszélt Dávid Ibolyával, az MDF elnökével, aki megerősítette, hogy nem lép koalícióra a Fidesszel. "Mi hiszünk neki" - fűzte hozzá. Arra a kérdésre, hogy vajon az MSZP koalíciót köt-e az MDF-fel, Hiller István azt mondta: "erről nem volt szó".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!