Hírek

2006.03.01. 17:03

A hónapban lezárul a Baumag-ügy

Várhatóan március közepén, tehát két hét múlva lezárja a nyomozást a rendőrség a Baumag-ügyben – tudta meg a reggel.hu Schőn Pétertől, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől. A két éve tartó nyomozásnak sokáig egyetlen gyanúsítottja volt, az ingatlanszövetkezet elnöke.

N. E. D.

Balázs Lászlót csalással gyanúsították, ám ezt módosították hűtlen kezelésre és csődbűntettre. Schőn szerint elsősorban az eljárás során beszerzett adatokból, illetve a nemrég elkészült könyvszakértői vélemény alapján módosították a gyanúsítást. Balázs mellett további 29 gyanúsítottja van az ügynek, ők a Baumag felső vezetéséből kerülnek ki. Mint ismert, a nyomozás 2003 októberében indult. A cégcsoport ekkor vált fizetésképtelenné, 13 ezer befektető azóta próbálja visszaszerezni 32 milliárd forintját. A károsultak több fórumon próbálkoztak a pénzük visszanyerésével, tüntetéseket szerveztek, petíciókat adtak át az illetékeseknek. A rendőrség zárolta a cégcsoport vagyonát, mintegy 300 ingatlant, csaknem 50 bankszámlát és egyéb vagyontárgyakat, de az még kérdéses, hogy ezek a befektetők követelésének mekkora részét tudják fedezni.

Várhatóan március közepén, tehát két hét múlva lezárja a nyomozást a rendőrség a Baumag-ügyben – tudta meg a reggel.hu Schőn Pétertől, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől. A két éve tartó nyomozásnak sokáig egyetlen gyanúsítottja volt, az ingatlanszövetkezet elnöke. N. E. D. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!