Hírek

2006.02.08. 15:15

Megrázó tragédia Hevesben

Szerdán kora hajnalban két gyermekéletet követelő gyilkosság történt a Heves megyei Atkáron. Egy 30 éves fiatalember egy szúró-vágó eszközzel – a reggel.hu információi szerint karddal, vagy ahhoz hasonlatos fegyverrel – brutális kegyetlenséggel megölte felesége első házasságából származó, közös háztartásukban élő két leánygyermekét.

Suha Péter

A 9 és a 13 éves áldozat a helyszínen életét vesztette, meg nem erősített források szerint nevelőapjuk esélyt sem hagyott a túlélésükre. Számtalan szúrást és vágást ejtett a gyerekeken, akik hiába próbáltak menekülni. Harmadik, feleségével közös, 10 hónapos kisfiát is súlyosan, életveszélyesen bántalmazta az apa.

Az eddigi információk szerint a legkisebb gyermek sírására ébredt hajnali három óra tájban a család, s a fiatal apuka bántalmazni kezdte a csöppséget. Az anya magához ragadta a kisfiút, és kimenekült vele a házból, a szomszédban kért segítséget, onnan értesítették a rendőröket. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínre érkezve már holtan találták a két kislányt. Az apa megtalálásának részleteiről a rendőrség egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Az biztos, hogy a férfi tette után nem menekült el, hanem a házban tartózkodott. Egyes források szerint visszafeküdt aludni, mások úgy tudják: dühöngött, és a rendőröknek kellett megfékezniük.

Az elkövető indítékairól és elmeállapotáról a vizsgálat jelenlegi szakaszában többet nem lehet tudni. A szomszédok között akadt olyan, aki szerint a fiatalember „igen ideges fajta”, míg mások ennek épp az ellenkezőjét mondják, csendes, szolid emberként ismerték. A család egyébként nem tősgyökeres atkári, nemrégiben költöztek a faluba, amikor megvásárolták a meglehetősen leromlott állapotú Alkotmány utcai parasztházat. A családhoz közelebb álló ismerősök szerint szegényen, de szépen éltek, ha voltak is veszekedések, bántalmazásig, tettlegességig ezek sosem fajultak.

Az életben maradt 10 hónapos kisfiút a budapesti Heim Pál Gyermekkóházban súlyos, életveszélyes sérülésekkel ápolják. Az édesanyát Gyöngyösön kezelik, a verésen túl súlyos pszichés sokkot kapott, amikor a kórházban értesült gyermekei meggyilkolásáról. Az ügyben a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a vizsgálatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!