Hírek

2005.12.29. 00:00

Szerbül kellett imádkozniuk a magyaroknak

F. K.

A szenteste sem telt el atrocitás nélkül Szerbiában. Udvarnokon két szerb fiatal arra kényszerített két helybeli magyar férfit, hogy hangosan kiáltozzák, szerb vagyok, és hogy szerbül mondják el a Miatyánkot. A nagybecskereki rendőrség nyomozást indított az újabb magyarellenes cselekmény ügyében. Az egyik szerb fiatalt vallási és nemzeti gyűlölet szítása miatt őrizetbe is vették, a másik ellen is eljárás indult.

A nagybecskereki rendőrség nyomozást folytat a december elején történt tordai magyarverés ügyében is. Akkor udvarnoki szerb fiatalok a szomszédos településen, Tordán verekedtek össze magyarokkal egy szórakozóhelyen. A nagybecskereki rendőrség ebben az ügyben kizárta az etnikai indíttatást, de szintén nyomozást indított a verekedő fiatalok ellen. Tordán 1800-an laknak, kilencven százalékuk magyar, a többiek roma származásúak. Az 1300 fős Udvarnok lakosságának hatvan százaléka szerb, negyven százaléka magyar.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!