Hírek

2005.12.17. 00:00

Pánik Bukarestben: jön a madárinfluenza

F. K.

Riadókészültségbe helyezték a bukaresti egészségügyi szerveket, mivel a madárinfluenza az elmúlt napokban egyre inkább megközelítette a román fővárost. Ezúttal a várossal szomszédos Calarasi megyében bukkant fel a kór. A szakemberek rendőrök segítségével próbálnak mindent megtenni, hogy a vírus ne jusson el a városba. Ennek érdekében közúti fertőtlenítő szűrőpontokat létesítettek a Bukarestbe vezető útvonalakon, valamint állatorvosokat rendeltek a Calarasi megyével határos településekre.
Bukarestben is megtiltották
a házi szárnyasok kiengedését. A híradások szerint a fővárosban mintegy 30 ezer baromfit tenyésztenek. Az egészségügyi minisztérium felkérte a főváros lakosságát, hogy kerüljenek mindenfajta érintkezést háziszárnyasokkal és vándormadarakkal, lehetőleg ne utazzanak olyan településekre, ahol korábban már felbukkant a madárvész. Romániában egyre feszültebb a közhangulat, eddig 16 településen fedezték fel a kórt.
A napokban még olyan feltételezések is napvilágot láttak, hogy a kóborló vándorcigányok hurcolják a madárinfluenzát faluról falura. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!