Hírek

2005.12.10. 00:00

Őrizetben a betörőkirály

Huszonegy miskolci családi ház kirámolásához mindössze három hétre volt szüksége annak a férfinak, akit hétfőn fogtak el a rendőrök.

Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="149"] A betörő főként családi házakat szemelt ki (képünk illusztráció)
[/caption]Megnyugodhatnak a miskolciak, hiszen a rendőrség elfogta azt a notórius betörőt, aki három hét leforgása alatt nem kevesebb, mint 21 lakást rámolt ki. A december 5-én előállított B. János a borsodi megyeszékhely egész területén tevékenykedett. A 39 éves férfi  a családi házas övezeteket részesítette előnyben. A betörő november közepén látott munkához – főleg Berekalja és Kilián városrészben pécézett ki házakat magának –, és mindig azonos módszerrel, az ajtó betörésével jutott be azokba. A közel két tucat betöréses lopás során főleg arany és ezüst ékszereket, valamint értékes műszaki cikkeket tulajdonított el a már több-éves szakmai (betörői) tapasztalattal rendelkező B. János.

A zsákmányolt tárgyak összértéke meghaladja a 8 millió forintot is. Szerencsére az ellopott holmik többségét már megtalálták. Az elrejtett tárgyak nagy részét fura módon maga a lebukott betörő mutatta meg készségesen a nyomozóknak. Szokás szerint különböző zálogházakból is előkerültek eltulajdonított tárgyak. A  kapott összeget már nem találták meg a férfinál, hiszen azt a rendelkezésére álló rövid idő ellenére elköltötte.

A betörésmániás B. János vesztét egy december 5-ei akciója okozta, amelynek pechére szemtanúja akadt. Az elkészült személyleírás alapján pedig már könnyű dolguk volt a miskolci zsaruknak. A tapasztalt nyomozók a rajz alapján ismertek rá a férfira, akivel szemben már többször indult eljárás hasonló bűncselekmények miatt. Az is segítette a nyomozókat, hogy az éppen két börtönbüntetése között szabadlábon lévő férfi szokásait is jól ismerték. Sikerült nyomára akadni szintén rovott múlttal rendelkező társának is.

„Az előállított gyanúsítottat több órán keresztül hallgatták ki kollégáink. Az elé tárt bizonyítékok láttán a férfi megtört, és 21 betöréses lopást ismert be” – tudtuk meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájától. Mivel a bíróság akár viszszaeső elkövetőnek is minősítheti a férfit, ezért legsúlyosabb esetben nyolc év letöltendő szabadságvesztésre is ítélhetik a miskolci betörőkirályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!