Hírek

2005.12.09. 00:00

Növelné a kormány a babakötvény összegét

Növeli a kormány a babakötvény állami befizetésének összegét a rászoruló gyermekeknél – jelentette be Batiz András kormányszóvivő.

T. G.

Az eredetileg SZDSZ-es javaslat szerint a rászorulók az korábban tervezett 30 ezres befizetés helyett 7 és 14 éves korukban egyaránt 40-40 ezer forintot kapnának az államtól. A bankokkal várhatóan a jövő héten megszületik a megállapodás. A kötvény megnyitását az anyakönyvvezetők kezdeményezik: az anyakönyv másolatát elküldik az államkincstárnak, amely 40 ezer forinttal megnyitja a számlát az újszülött nevére.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerint a babakötvény kampányfogás. A képviselő kijelentette, a támogatás nem nyújt igazi segítséget, mivel elenyésző az állami befizetés. A szóvivő az esztergomi példára emlékeztetett: a város fideszes vezetése ott nagyságrendekkel nagyobb összeggel támogatja a gyermekeket. Halász közleményében azt írta: változtatni kell azon, hogy „a Medgyessy–Gyurcsány-kor-mány bünteti a gyermekeket, pénzt vesz el a gyermeket nevelő családoktól.” A politikus a kiutat olyan családbarát adórendszerben és politikában látja, mely elismeri és tiszteletben tartja a gyermeknevelést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!